Póló nyomtatás technikák - Póló Bázis

A termékeink elkészítése során többféle technikával dolgozunk, az anyagtól és a megrendelői igényektől függően.

Flex fólia nyomtatás

Ezzel a technikával szinte bármilyen anyagra és színre lehet nyomtatni (pamut, műszálas, vászon, stb.). A grafikát fóliából vágjuk ki, majd magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra. Mivel a fólia teljesen egyszínű, ezért színátmenetet, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Van némi érezhető felülete, ám rendkívül tartós, nem töredezik, nem válik le. Csak a grafika kerül a pólóra, nem lesz háttér. Elsősorban vektorgrafikáknál, szövegeknél alkalmazott technika. Amennyiben a grafika több színt is tartalmaz, de az objektumok nem érintkeznek (pl. két betű), úgy alkalmazható több színű (2-3 szín) nyomtatás is. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

Flex fóliás nyomtatás

Flex fóliás nyomtatás színei


 

Flock fólia nyomtatás

A flex fóliához hasonlóan, ugyanúgy géppel vágjuk ki, és magas hőfokon, erős nyomással kerül a pólóra. A különbség annyi, hogy ennek a felülete bársonyos, ezért picit vastagabb is. Nagyon vékony vonalakat tartalmazó grafika esetén nem alkalmazható. Szintén tartós, nem töredezik, nem válik le. 40-60°C-on mosógépben mosható. Vasalni csak kifordítva lehet.

Flock fóliás nyomtatás

Flock fóliás nyomtatás színei


 

Digitális-diretkt nyomtatás

Nyomtatáskor a festék közvetlenül a pólóra kerül, így nem lesz plusz felülete (színes pólónál nagyon minimális). Fehér póló esetén maga a póló adja az alapszínt, így csak a színek kerülnek rá. Színes/sötét/fekete anyagnál egy előkezelést követően, egy fehér alapréteg kerül a textilre, majd arra jönnek rá a színek. Készíthetőek színátmenetes, elhalványuló grafikák, fotók. A póló anyagának legalább 70-80% pamutnak kell lennie. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad. Transzfer nyomtatás: Ilyenkor egy speciális papírra nyomtatunk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel a textilre.

Digitális-direkt nyomtatás


 

Szublimációs nyomtatás

A mintát egy speciális papírra nyomtatjuk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel az anyagra. Plusz felület nincs, mivel csak a festék kerül át. Fehér festéket nem lehet nyomtatni, ezért színes minta esetén az alapnak fehérnek kell Textilnyomtatásnál csak műszálas (pl. poliészter) anyagoknál alkalmazható. Egyéb ajándéktárgyak esetén az adott termék speciális (szublimálható) bevonattal rendelkezik, így hozott anyagra nem tudunk nyomtatni (pl. bögre). Kedvelt technika a sportruházatok díszítésében, mivel nincs plusz érezhető felület, és megmarad a textil légáteresztős tulajdonsága. Rendkívül tartós, nem kopik, nem leszedhető. Póló/egyéb textil 40°C-on mosógépben mosható.

Szublimációs nyomtatás


 

Transzfer nyomtatás

Ilyenkor egy speciális papírra nyomtatunk, majd azt magas hőfokon, erős nyomással visszük fel a textilre. Más papír való a világos, és a sötét pólókhoz. Világos/fehér póló esetén egy transzparens rétegre nyomtatunk, így a pólóra csak a színek kerülnek. Lesz egy enyhe, érezhető felülete. Csak a fehér pólóra lehet színátmeneteket, elhalványuló széleket nyomtatni. Színes pólónál fehér papírra nyomtatunk, majd fóliaszerűen lehúzzuk, utána magas hőfokon, erős nyomással kerül át a pólóra. Mivel az alap fehér, ezért átlátszó részeket, elhalványuló széleket nem lehet vele nyomtatni. Ezeket a részeket át lehet színezni a póló anyagával (közel) megegyező színűre. A minta körbevágható, így nem feltétlenül keretben kerül a grafika a pólóra. 30°C-on, kifordítva lehet mosni, vasalni szintén kifordítva szabad.

Transzfer nyomtatás


 

Szitanyomás

Direkt szitanyomással foglalkozunk, ilyenkor a festéket a szita segítségével közvetlenül a nyomtatandó felületre visszük fel. Fontos a sima felület (pl. ne legyen varrás), különben a minta elmosódik.
Ezzel a technikával szinte bármilyen anyagra és színre lehet nyomtatni (pamut, műszálas, vászon,stb.).
A legjobb minőségű festékeket, alapanyagokat használjuk, melyek kiváló fedőképességűek, élénk színűek, és rendkívül tartósak. Már 20 db-os megrendelés esetén is gazdaságos lehet. Ajánljuk pl. cégeknek, egyesületeknek, iskoláknak.

Szitanyomtatás


 

Amennyiben kérdése van, részletesebb információra van szüksége, vagy rendelni kíván, akkor ezt megteheti a közvetlen email küldő felületünkön, vagy hívhatja a lenti közvetlen elérhetőségemet.

Egyedi póló nyomtatás technikák – Póló Bázis: +36-30-521-4895